MIMIAUKCIE.sk
Jak na to?

 

Pro účast na Mimiaukcích, ať už jako prodejce anebo kupující je nezbytná registrace na Mimibazaru. Registraci pouze na Mimiaukcích nelze vytvořit. Pokud zatím nejste na Mimibazaru registrovaní, můžete se zdarma registrovat zde.

Nyní se přihlašte na server www.mimiaukce.cz

Přihlášení provedete pod stejnými přihlašovacími údaji jako používáte pro svůj účet na Mimibazaru.

 

PRO PRODEJCE

 

Podmínky prodeje

Ze všeho nejdříve si nastavte vlastní podmínky prodeje. Určete si platební a dodací podmínky, postup při vrácení zboží apod.. Pokud jste obchodník, nezapomeňte uvést informace o firmě – IČ, sídlo, podmínky reklamace atd.

Podmínky nesmějí být v rozporu s podmínkami portálu Mimiaukce a platnou legislativou. Takové podmínky se stávají neplatnými. Vlastní podmínky prodeje si vložíte, příp.upravíte v pravém sloupci, odkaz PODMÍNKY PRODEJE.

 

Máte na Mimibazaru aktivní členství?

Pokud využíváte některé z placených členství na Mimibazaru, máte k dispozici aukce v rámci členství a můžete tak aukci vložit ihned. Množství aukcí se liší dle úrovně členství. Aukce v rámci balíčku členství můžete čerpat každý týden. Pozor, počet nevyčerpaných aukcí se do dalšího týdne nepřevádí! Aukci s označením NOVÉ ZBOŽÍ můžete vložit pouze pokud máte aktivní dostatečné členství, tedy Safír a vyšší úroveň.

Aukci z balíčku členství vložíte na serveru Mimiaukce pomocí odkazu: NOVÁ AUKCE v pravém menu. Rychlejší způsob je inzerát z Mimibazaru do aukce přímo nakopírovat. Nemusíte tak znovu vyplňovat formulář, dohledávat fotografie apod. Odkaz KOPIE naleznete v každém Vašem inzerátu na Mimibazaru.

 

Chcete využívat pouze aukce anebo vám aukce v rámci členství nestačí?

Vyberte si některý z balíčků Extra aukcí.

Objednávku můžete uhradit platební kartou nebo online platbou prostřednictvím platební brány GoPay, aukce tak můžete začít vkládat téměř okamžitě.

Anebo využít běžný bankovní převod, služba pak bude aktivní cca třetí pracovní den. O aktivaci služby Vás budeme informovat emailem.

V Extra aukci můžete nabízet nové zboží kdykoliv.

 

Jak vložím aukci z balíčku?

Klikněte na odkaz NOVÁ EXTRA AUKCE v pravém sloupci – odkaz je k dispozici pouze v případě, kdy máte aukce uhrazeny a přičteny na účet.

Vyplňte formulář, vložte fotografie, nastavte vyvolávací cenu a výši příhozu. Můžete zvolit čas ukončení aukce jaký Vám vyhovuje a formulář potvrdíte. Tím je aukce vložena.

 

Fotografie zboží

Do aukce vkládejte především Vámi pořízené fotografie zboží. Nezapomeňte, že stažené fotografie z obsahu webových stránek mohou být chráněny autorskými právy!

Použijte jen takovou fotku, která zobrazuje pouze prodávanou věc.

 

Potřebuji aukci upravit.

Sami aukci upravíte, dokud není potvrzena vyvolávací cena.

Poté, kdy byla vyvolávací cena potvrzena, můžete pouze snížit výši minimálního příhozu a doplnit detailní fotografie. Jestli na aukci nebylo přihozeno, můžete vyměnit i úvodní fotografii.

Pokud potřebujete provést jiné úpravy v aukci, je nutno kontaktovat administrátora s dostatečným předstihem, tedy nejpozději jeden den před ukončením aukce.

 

Kde zjistím jak moje aukce skončily?

V pravém sloupci vyhledejte sekci VAŠE AUKCE

Sekce se dále dělí:

KONČÍCÍ – seznam vašich aukcí, které budou ukončeny dnes anebo zítra do 12 hod. dopoledne

UKONČENÉ – seznam vašich aukcí, které již skončily

NEÚSPĚŠNÉ – seznam vašich aukcí, na které nikdo nepřihodil

ÚSPĚŠNÉ – seznam vašich aukcí, které byly přihozeny

VÝHERCI – seznam vašich úspěšných aukcí s odkazem na výherce

NEOHODNOCENÉ – seznam vašich úspěšných aukcí, za které jste zatím neudělila hodnocení

OHODNOCENÉ – seznam vašich úspěšných aukcí, které jste již ohodnotila

Aukce můžete hodnotit až pátý den po jejich skončení, proto nenajdete v seznamu neohodnocených aukcí dříve ukončené aukce.

 

Aukce byla úspěšná, co dál?

Kontaktujte výherce. Odkaz najdete v seznamu VÝHERCI anebo když na aukci kliknete, rovněž najdete pod popisem odkaz pro kontakt. Do vzkazu napište podklady k úhradě, Vaše podmínky prodeje anebo odkaz na ně a nezapomeňte pogratulovat k výhře.

Zaslané i přijaté vzkazy si zkontrolujete v pravém sloupci – VZKAZY.

Vzkazy na aukcích jsou uloženy po dobu 2 měsíců. Pak jsou odstraněny! Proto si určitě ponechte v emailu doručené kopie vzkazů. Doporučujeme ke komunikaci využívat právě vzkazník. Správné doručení kopie vzkazu do emailu totiž nemůžeme zaručit kvůli antispamovým opatřením poskytovatelů mailových schránek.

Když bude obchod uzavřen, udělte HODNOCENÍ!

V pravém sloupci, v sekci VAŠE AUKCE klikněte na NEOHODNOCENÉ. V zobrazeném seznamu zvolte aukci, kterou budete hodnotit. Aukce v seznamu najdete až pátý den po skončení aukce. Dříve aukci hodnotit nemůžete.

 

Výherce mi nezaplatil, nereaguje. Co můžu dělat?

Udělte negativní hodnocení za zmařenou aukci. Pokud má uživatel více negativních hodnocení, kontaktujte nás. Upozorníme jej, případně můžeme účet pozastavit.

 

Sami můžete účast na aukcích takovému uživateli zakázat. V pravém sloupci níže klikněte na ZAKÁZANÍ ÚČASTNÍCI, vložte ID uživatele a potvrďte. Tento uživatel nebude moci na vaše aukce přihodit.

 

PRO KUPUJÍCÍ

 

Jak zboží najdu?

Použijte vyhledavače.

V horním vyhledavači budou zobrazeny aukce, které končí dnes a zítra nejpozději v poledne.

Pomocí spodního vyhledavače najdete aukce končící od poledne dalšího dne.

Pokud vás nějaká aukce zaujala, ale přihodit zatím nechcete, můžete ji sledovat. Ve spodní části každé aukce najdete odkaz pro umístění aukce do seznamu vašich sledovaných aukcí. Všechny sledované aukce pak zobrazíte po kliknutí na odkaz SLEDOVANÉ AUKCE v pravém sloupci dole.

Jestli vás zaujala nabídka konkrétního prodejce, můžete si přidat k oblíbeným i prodejce. Když aukci rozkliknete, pak dole pod popisem a jménem prodejce najdete odkaz pro přídání prodejce k oblíbeným. Seznam pak opět zobrazíte pomocí odkazu v pravém sloupci dole OBLÍBENÍ PRODÁVAJÍCÍ.

 

Než se zúčastníte..

Když chcete na aukci přihodit, musíte být k účtu přihlášení. Vyplníte přihlašovací jméno a heslo v pravém sloupci.

DŘÍVE NEŽ NA AUKCI PŘIHODÍTE, ČTĚTE PODMÍNKY PRODEJE!

Rozkliknete aukci a srolujete dolů, pod popisem aukce a informacemi o prodejci jsou podmínky prodeje uvedeny. Pokud vám nějaký bod podmínek prodeje anebo popisu zboží nevyhovuje, je nejasný, ptejte se vždy ještě před tím, než přihodíte. Příhozem totiž s podmínkami a popisem zboží souhlasíte. Dávejte pozor na uvedenou výši poštovného. Pokud vyhrajete, o poštovném už nemůžete smlouvat.

Pokud pod aukcí žádné podmínky nejsou, znamená to, že prodejce žádné podmínky neuvedl a zřejmě tak vše bude záležet na dohodě.

 

Příhoz a průběh aukce

Jestli jste s podmínkami prodeje a popisem zboží spokojeni, můžete přihodit. Minimální výši příhozu nastavil prodejce. Pokud chcete přihodit více, můžete údaj upravit. Aukce je ale mnohem zábavnější a napínavější, pokud se přihazuje po menších částkách. Výše vašeho příhozu je ihned po potvrzení přičtena k aktuální částce.

Pokud na aukci dosud nikdo nepřihodil, pak aukci potvrdíte. Platná je tak vyvolávací cena.

Když budete přihazovat v závěru aukce a přihodíte v poslední minutě před koncem, bude čas konce prodloužen o další dvě minuty. Až pokud nikdo na aukci nepřihodí v poslední minutě před koncem, bude aukce ukončena. Po skončení se v aukci výherce zobrazí.

 

Vyhráli jste?

Prodejce vás bude kontaktovat vzkazem. Tento vzkaz bude doručen v kopii i do emailové schránky, ale doporučujeme využívat VZKAZY na Mimiaukcích. Kvůli antispamovým opatřením mailových poskytovatelů nemůžeme zaručit bezproblémové doručení emailů. Vzkazy jsou archivovány po dobu dvou měsíců.

Odkaz na vzkazník naleznete v pravém sloupci dole.

Jestli jste vzkaz o výhře nedostali, kontaktujte prodejce sami. V aukci klikněte na jeho jméno, zobrazí se jeho profil. Pod profilovými informacemi klikněte na ZASLAT VZKAZ.

 

Hodnocení

Až bude obchod dokončen, udělte hodnocení. V pravém sloupci vyhledejte sekci VYHRANÉ AUKCE a kousek níže odkaz NEOHODNOCENÉ. V seznamu zvolte aukci, kterou budete hodnotit a napište krátký a stručný komentář.

Aukce budou v seznamu zobrazeny až pátý den po skončení aukce. Dříve hodnotit nelze.

Pokud nastal při obchodu nějaký problém, nejprve vždy kontaktujte prodejce a dejte mu možnost problém vyřešit. Až pokud by žádné dohodě nebyl přístupný, můžete udělit negativní hodnocení a kontaktovat nás.

 

Reklama | Podmínky serveru | Kontakt | Jednotné kontaktní místo | Autorská práva k publikovaným materiálům | Podmínky pro užívání služby informační společnosti
Informace o zpracování osobních údajů | Cookies | Nastavení soukromí | Vlastnická struktura

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu